Viisas elämä -messut
Tuuti Piippo

La klo 16, Riffi

Virheistä oppimisen taito

Miksi virheiden salliminen on elinehto luovuudelle ja vapaammalle elämälle? Miten läpimurtoja tehneet taiteilijat, tieteilijät ja yrittäjät ovat päässeet musertavimmista oppitunneistaan yli? Mitä voimme oppia toisten epäonnistumisista, jos emme halua kokeilla ihan kaikkea itse?

Kun tekee virheen, on kaksi vaihtoehtoa. Voi syyttää siitä työkaveria, puolisoa, huonoa säätä tai epäonnea - ja lintsata elämältä saadulta oppitunnilta. Tai sitten voi kohdata pelkoa, häpeää ja muita epämiellyttäviä tunteita ja huomata, kuinka virheen tekeminen saattaakin johtaa kasvuun ja rentoutumiseen. Pelko vähenee.

Epäonnistuminen ja virheet sattuvat, jotta muistaisimme niiden opetukset paremmin. Voimme oppia näkemään ne uudessa valossa, jopa elämän suurimpina aarteina. Miten ottaa oppitunnit vastaan uteliaisuudella?

*

Tuuti Piippo on kuullut satojen huippuyrittäjien, taiteilijoiden ja muiden uutta luovien ihmisten tarinoita työssään toimittajana ja tietokirjailijana. Kaksi vuotta teknologiamaailman keskellä Piilaaksossa opettivat käytännössä, miten tärkeää nyt ja tulevaisuudessa on kokeilla uusia asioita ja oppia takapakeista nopeasti. Hän ei enää usko, että epäonnistumisia on edes olemassa. Tuuti asuu Helsingissä ja työskentelee kustannustoimittajana pääasiassa Viisas Elämä -kirjojen parissa. Häneltä on julkaistu kirjat Kantapään kautta (Tammi 2012, yhdessä Miika Peltolan kanssa) ja Futuremakers (PS-Kustannus 2015).

 

ohjelma + luennot

Katso ohjelma tästä