Viisas elämä -messut
Janna Satri

Kuva: Timo Turunen


Su klo 12, Sopraano


Herkkyys ja kiusaaminen


Kiusaamista tapahtuu monenlaisissa yhteisöissä. Kun sitä havaitaan, siihen tulisi puuttua nopeasti ja tehokkaasti, ennen kuin se jättää jälkensä kiusattuun ja heikentää koko yhteisön hyvinvointia. Millaisia yhteyksiä herkkyydellä ja kiusaamisella on? Miten kiusatuksi joutuminen vaikuttaa ja kuinka kiusaamiskokemuksista voisi päästä yli?

 


Su klo 16, Duetto 2


Erityisherkkyys - muutakin kuin muotidiagnoosi

Oletko herkkä aistimaan ilmapiiriä ja vivahteita? Kuormitutko herkästi? Oletko tutustunut erityisherkkyyteen? Suunnilleen viidennes ihmisistä on erityisherkkiä. Itsensä tunnistaminen synnynnäisesti herkäksi voi lisätä itseymmärrystä, auttaa selviämään kuormittumistaipumuksen kanssa ja kohottaa itsearvostusta. Luento sopii myös niille, jotka haluavat ymmärtää erityisherkkiä ihmisiä.

 


Janna Satri on koulutukseltaan metsäekologi, mutta kiinnostui herkkyysaiheesta Sylvi-Sanni Mannisen (1914-2009) kautta, joka tutki herkkiä ihmisiä elämäntyönään. Satri syventyi aiheeseen, koska tunsi tarvetta ymmärtää itseään. Satrilta on ilmestynyt kirjat Sisäinen lepatus -herkän ihmisen tietokirja (Basam Books 2015) ja Herkkyys ja kiusaaminen (Basam Books 2015).

ohjelma + luennot

Katso ohjelma tästä

linkit

Janna Satrin blogi